Βούλιαξε από 2,5 χιλιάδες κόσμο η πλατεία Πύλης στη γιορτή του Κώστα Μαράβα(ΦΩΤΟ)

Κώστας Μαράβας: «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι είμαστε νικητές! Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να πάει η Πύλη μπροστά».

«Τιγκάρισε» η πλατεία δίπλα από το Δημαρχείο στην Πύλη χθες βράδυ, Παρασκευή 31 Μαϊου, βραδιά κατά την οποία ο νικητής αυτών των δημοτικών εκλογών, Κώστας Μαράβας, πραγματοποίησε την μετεκλογική του φιέστα, υποδεχόμενος με τα της συζύγου του κας Μαρίας Μαράβα τον κόσμο που προσήλθε να τον συγχαρεί για τη νίκη του, όπως το είχε υποσχεθεί άλλωστε στο κοινό του, πανηγυρίζοντας έτσι άλλη μια εκλογική νίκη, που τον οδήγησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πύλης.

Για τον λόγο αυτό είχε στηθεί από προχθές κιόλας ειδική εξέδρα που φιλοξένησε την πολυμελή ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας καλύφθηκε από τραπεζοκαθίσματα, που τελικά αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να φιλοξενήσουν τον κόσμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και συρρέοντας κατά κύματα, κάλυψαν ακόμα  ασφυκτικά και την κερκίδα του υπαίθριου θεάτρου.

Για την «φιλοξενία» του κόσμου στήθηκε 10άμετρη ψησταριά, με το κύριο μενού να περιλαμβάνει, τι άλλο…σουβλάκι και λουκάνικο «Μαράβα», συνοδεία κρύας μπύρας! όλα προσφορά του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας στον σύντομο χαιρετισμό του, φανερά συγκινημένος από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, αλλά και να μην το ξεχνάμε και από την επανεκλογή του, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, καθώς και τους συνεργάτες του υποψήφιους συμβούλους σε τοπικό και δημοτικό επίπεδο, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν δίπλα σας, όπως θα είμαι και στην επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι είμαστε νικητές! Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να πάει η Πύλη μπροστά. Έχω ξανα-διατελέσει Δήμαρχος. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το κάνω επειδή αγαπάω τον τόπο μου και μπορώ να προσφέρω».

Στη συνέχεια σειρά είχε το γλέντι και όπως ήτο φυσικό, ο πρώτος που έσυρε τον χορό ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος, συνοδεία πυροτεχνημάτων που έκαναν μέρα το νυχτερινό «Μαγιάτικο» ουρανό της Πύλης, με δύο μάλιστα τραγούδια…Το πρώτο τσάμικο, ο ‘Ήλιος» που είναι το τραγούδι που επιλέγει πάντα και το δεύτερο συρτό με νόημα το…»Είμαστε μια παρέα» στέλνοντας προφανώς μήνυμα ενότητας και σε όσους ενδεχομένως να πληγώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως για να κάνουμε κι ένα μικρού τύπου κους-κους και επειδή όλοι αδημονείτε για το ποιοι τελικά εκλέγονται, να πούμε μόνο τούτο…: Όσοι τον συνόδευσαν στον χορό και ήταν υποψήφιοι, οι περισσότεροι εκλέγονται στην περιφέρειά τους, κάποιοι άλλοι δε, αναμένουν την τελική καταμέτρηση, αλλά και τις «καραμπόλες» που φέρνει η απλή αναλογική με την κατανομή των εδρών. Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα που θα το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Μοιραστείτε το σε:

Σχετικές δημοσιεύσεις